Az év fordítása? - Manchester City- Tottenham Hotspur

Manchester City - Tottenham Hotspur: 4 - 2

 

A szaúdi "rangadó" árnyékában a szigeten sem állt meg az élet. A Manchesteri Kékek hazai pályán fogadták Antonio Conte csapatát az idei szezon egyik legizgalmasabb meccsén.

Mindkét csapat botlott az előző fordulóban, így érthető volt, hogy szeretnék kijavítani a botlást.

 

A City az őket üldöző másik manchesteri csapat ellen futott bele vereségbe, többek közt Rashford erősen vitatható találatának köszönhetően. És ha mindez nem volna elég fájó, meglepetésre még a Southampton is kiverte őket a Ligakupából. Mindezek ellenére sem mondható gyengébbnek ez a Man. City mint a korábbi évek bármelyike. Amennyiben sikerül nyerniük, 5 pontra zárkózhatnak az Arsenalhoz képest.

 

Conte és a Spurs helyzete ennél már árnyaltabb. Az elmúlt 5 mérkőzésükből mindössze két győzelmet sikerült kipréselni. Ellenfelükhöz hasonlóan ők is egy városi riválissal szemben maradtak alul legutóbb egy szoros összecsapás során. Hazai pályán kellett lemondaniuk 3 pontról, amivel az Arsenal továbbra is magabiztosan őrzi helyét a tabella élén.

 

 

 

A hazaiak kezdőjéből meglepetésre kimaradt Kyle Walker, Phil Foden illetve a 200. gólpasszát közelítő Kevin De Bruyne. A védelemben a 18 éves Rico Lewis számára tehát adott volt a lehetőség, hogy maradandót alkosson (spoiler:sikerült!). Vendég oldalon mondhatni papírforma kezdőt láthattunk.

 
mcth.png

 

A Manchester City, ahogy azt megszokhattuk tőlük, az első percektől kezdve igyekeztek maguknál tartani a labdát. Ennek ellenére nem igazán sikerült nagy helyzeteket kialakítaniuk. 

 

Hamar elkezdtek kibontakozni Guardiola elképzelései. labdával 3-2-5-ös alakzatban nem sok levegőt hagytak ellenfelük védelmének. Haaland mellé Julian Alvarez illetve Gündogan lépett fel, a szélességet Grealish és Mahrez tartotta.

 

 1_2.png

 

Lewis a középpályára zárkózott Rodri mellé, így alkotva duplaszűrő párost, Ennek hatástalanítására követte őket Bentancur és Hojberg. Gündogan szerepe volt továbbá összekötni a középpályát a támadókkal, emiatt gyakran lépett vissza labdáért a két sor közé.

 

541.png

 

A vendégek zárt, 5-4-1-es hátrahúzódó védelmet (low-block) alkottak a City egészen magasan előrenyomuló labdatartásaival szemben. Az első félidőben többnyire ez működött is, nem igazán sikerült a tizenhatosukon belülre játszani a labdát.

kane_vissza.png

Ezen az oldalon Harry Kane volt a labdakihozatalok utáni gyors kontrákban a fő elem. Visszalépéseit követően Akanji többször is kénytelen volt elhagyni helyét, és az ezáltal megnyíló folyosókba azonnal indulhatott Son és Kulsevski a két szélről.

 

g1.png

 

A félidő hajrájában magasan próbált labdát szerezni Conte csapata, melynek következtében sikerült is Edersont hibára késztetni.

Nem sokkal ezt követően egy kipattanó labdát is sikerült a kapuba juttatni, így magabiztos, kétgólós vezetéssel mehettek szünetre. A gólkülönbség ellenére közel sem volt jellemző jó minőségű helyzetek kialakítása a vendégekre, mindössze 0.43 xG-t alakítottak ki.

 

A második félidőre sikerült Pepnek rendezni sorait, majd 9 perc alatt megfordítani az állást. Érdekesség, hogy a Tottenham két gólja között 2 perc 8 másodperc, míg a City első két gólja közt 2 perc 9 másodperc telt el.

Erling Haaland megszerezte 22. bajnoki gólját, a spanyol edző korábbi játékosai közül mindössze Lionel Messi, Samuel Eto'o és Robert Lewandowski tudott ennél többet lőni egy szezon alatt.

 

A pontok sorsát végül a 90. percben döntötte el biztosan a hazai csapat. Ederson kiugratását követően egy védőhibát kihasználva mehetett egyedül a kapusra Mahrez, amit sikerült is gólra váltani. Az algériai szélső volt egyébként a mérkőzés hőse, 2 gólja mellett egy gólpasszt is kiosztott.

 

Pozitív meglepetés volt sokaknak Rico Lewis játéka is, aki fiatal kora ellenére remekül helyt tudott állni. 

96.3% passzpontosság
9 párharcból 6 sikeres
4 alkalommal harcolt ki szabadrúgást
Illetve távoli lövésének sem hiányzott sok, hogy gól szülessen belőle. 

 

 Amennyiben szeretnél a későbbiekben ilyen és ehhez hasonló tartalmakat olvasni, azt egy Facebook követéssel biztosíthatod. Az oldalon mindig időben fogsz értesülni az új cikkekről, illetve egyéb futballal kapcsolatos tartalmakat is találhatsz.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stayoffside.blog.hu/api/trackback/id/tr5618030138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Stay Offside Blog

Friss topikok

Archívum

süti beállítások módosítása