Megszakadt a Manchester United győzelmi sorozata! - Elemzés

Crystal Palace - Manchester United: 1-1  

 

 

Eltérő formában érkeztek a felek a Selhurst Parkba, végül azonban a hazaiak lehetnek elégedettebbek a végeredménnyel. 

  

Mindkét keretet terhelik sérülések, bár a kulcsemberek egyik oldalról sem hiányoztak. 

  

  st.png

 

  

Erik ten Hag csapata a legutóbbi 9 tétmérkőzésén egyaránt győztesen hagyhatta el a pályát, így várható volt, hogy ezúttal sem veszik félvállról a mérkőzést. A vendégek számára azért is lett volna fontos a lendület megtartása, mert a hétvégén a listavezető Arsenal otthonába látogatnak. 

  

  

A londoniak azt ezt megelőző 5 pályára lépésük alkalmával 4 alkalommal is vereséget szenvedett, így mindent meg kellett tenniük, hogy még időben kilépjenek a gödörből, és ne kerüljenek a veszélyzóna közelébe. Még ha nem is sikerült ez egyetlen mérkőzés alatt, biztató lehet a későbbiekre az 1-1 arányú döntetlen. 

  

  

A kezdeményezést a Manchester csapata ragadta magához, és már az első 10 percen belül volt kapura lövésük. Ezt a lendületet csak alkalmanként sikerült megtörnie az ellenfélnek, olykor egészen nehéz helyzetbe hozva De Geat. 
Azonban még az első félidő végén vezetést szereztek a vendégek Bruno Fernandes által. A portugál középpályásnak ez volt a 20. idegenben szerzett találata mióta csatlakozott a klubhoz 2020 februárjában. Ezen időszak alatt mindössze Harry Kane, Mohamed Salah és Heung-Min Son tudott azonos számokat produkálni. 

  

A gólpasszt Christian Eriksentől kapta, azonban az új csatárnak, Wout Weghorstnak is volt benne szerepe. 

1.png  

Eriksent sikeresen ugratta egy területbe kapott labdával Marcus Rashford, majd amint átvette két kedvező választása volt, hogy megjátssza azt. 

 2.png

  

Weghorst ahelyett, hogy első szándékból próbálta volna megjátszani a labdát, inkább csapattársa felé indult, ezzel rögtön 3 védőt is kimozdítva a helyéről. 

3.png  

  A második hullámban érkező középpályás számára ezáltal sikerült kellően nagy területet nyitni ahhoz, hogy higgadtan átvehesse a visszagurított labdát, sőt még kényelmesen rá is készülhetett a lövésre, melyből megszerezte a vezetést csapata számára. 

  

 

A meccs második felében kezdtek magukra találni a hazaiak.Míg az első félidőben csak 3 lövésből egyszer találtak kaput, ez a folytatásban már 7/4-re módosult, melyekből 4-et a 16-oson belülről végeztek el. 

A 90. perchez közeledve már érezhető volt, hogy nem szeretnének Viera játékosai ismét pont nélkül vonulni az öltözőbe. Szinte a végéig a Vörös Ördögök védelme, ám Michael Olise tökéletes szabadrúgására nem volt ellenszerük. 

 fbl-eng-pr-crystal-palace-man-utd1-min.jpeg

 

Ezt követően mindkét félnek adódott lehetősége, hogy eldöntse a mérkőzése a saját javára, de végül egyik helyzetből sem lett semmi. 

  

Casemiro egy szögletet követően maradt teljesen üresen, amire talán ő sem igazán számított, ezáltal a mérkőzés legnagyobb helyzetét (0,81 xG) hagyta ki. 

  4.png

  

Ez a hiba nem sokkal később kis híján megbosszulta magát, amikor Eze ugratta ki egy kontrából Wilfired Zahát. Csak Wan-Bissaka gyorsaságán múlt, hogy nem kerülhetett szembe a kapussal. 

 6.png

   

A döntetlennek kétségkívül a Crystal Palace örülhetett jobban, míg a manchesteriek ezáltal lépéshátrányba kerültek a városi riválissal szemben. 

  

 A Premier League idei szezonjában a 13. pontjukat szerezték hátrányból a hazaiak. Ebben csak a Tottenham tudott náluk többet (14) produkálni. 

  

A párharc egyik kiemelkedő teljesítménye a 22 éves Chris Richardshoz köthető, aki élete első PL meccsén került a kezdőbe, melyet magabiztos játékkal hálált meg. 

 Amennyiben szeretnél a későbbiekben ilyen és ehhez hasonló tartalmakat olvasni, azt egy Facebook követéssel biztosíthatod. Az oldalon mindig időben fogsz értesülni az új cikkekről, illetve egyéb futballal kapcsolatos tartalmakat is találhatsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://stayoffside.blog.hu/api/trackback/id/tr5518030078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Stay Offside Blog

Friss topikok

Archívum

süti beállítások módosítása